Тя е Анна Стефанова – Мисис България Европа 2017 година, майка на две деца, творец на шоколадови чудеса и носителка на престижния приз „Бизнес дама на годината“, в категория дебют. Със сигурност за нея 2017 е била изпълнена с щастливи мигове и върхови моменти. Ани олицетворява твърдението, че с много упоритост и добра организация, можеш да постигнеш всичко, за което си мечтал. Поканихме Ани да сподели своя успешен опит и да даде кураж на тези от нас, които понякога се отказват точно преди да започнат да се случват чудесата!

 

Ани, тежи ли короната? Да, тежи. Човек трябва да бъде много отговорен и внимателен в действията си, но в крайна сметка си заслужава! Щастлива съм, че имам възможността да представя страната ни в конкурса за Мисис Европа тази есен, който ще се проведе в Гибралтар. Радва ме вниманието на околните.

Промени ли те славата? Успя ли чрез нея да популяризираш твоите невероятни ръчно приготвени белгийски бонбони? Не, не съм усетила промяна. Хората, които поръчват бонбони от мен са едни и същи. Обикновено разчитам на препоръка от доволни клиенти и засега така се развивам – явно имам само такива клиенти-доволни! Всички ме познават като „Ани с шоколадовите бонбони“ а не като „миската“. Короната в никакъв случай не ме е променила. Нямам екип от фризьори, гримьори, PR или стилисти, които да стоят зад мен. Не желая безсмислена слава и популярност-записах се на конкурса, за да предизвикам себе си и се радвам, че го спечелих. Мисля, че съм хубава жена и исках да покажа, че няма невъзможни неща. Само 4 месеца преди конкурса родих второто си дете! Успях да се възстановя, явих се и спечелих титлата. Какво по хубаво от това?! Мисля, че всеки трябва да преследва мечтите си и да се труди всеки ден за тях, защото без труд нещата не се получават.

Това наистина е впечатляващо!  Как успя да го постигнеш?

По време на бременността си качих 30 кг, които хич не бяха за подценяване. След раждането се подложих на тримесечен режим, изготвен от бившата депутатка и топ диетоложка Петя Раева. Тя ми състави уникално меню, съобразено с моите вкусове и в съчетание с нейната хранителна добавка New Green Line,успях да сваля абсолютно всичко. Разбира се, не пропусках седмица без спорт и движение, което е жизнено необходимо за стягане и оформяне на тялото. Въпреки, че по цял ден изработвам бонбони и сладкарски изделия от белгийски шоколад, аз не се изкушавам и успявам да поддържам една добра форма. При мен донякъде е ген, но и многото движение също допринася – ходя адски много пеша, въпреки че имам кола. На леки разкрасителни процедури се подлагам по-скоро, за да се поглезя.

Разкажи малко повече за твоя бизнес и наградата, която получи в началото на тази година – Бизнес дама на годината, в категория „Дебют“.

Аз съм човек на изкуството и винаги съм изработвала нещо с ръцете си. Стартирах първоначално с фини ръчно изработени покани, кутийки и картички и това мое увлечение се прехвърли и в кухнята. Изкарах курс по сладкарство и стартирах проекта Anna’s chocolates. Създавам шоколадови бонбони по поръчка за всеки клиент, съобразено с неговите изисквания-цвят, форма, вкус и ги изпращам в красива, ръчно изработена и персонално надписана опаковка, спрямо клиента и повода. Като цяло това пробужда голям интерес у хората, защото така поднасят не само бонбони, но и подарък.

В България конкурсите за красота са доста компрометирани. Често около тях има серия от скандали и медиите седмица преди конкурсите разбират и оповестяват победителката. Предизвестени ли са всички победителки? Титалата под масата ли се урежда и смяташ ли, че критерийте на журито са обективни? Това за „под масата“ в моя случай със сигурност не е било. Не се знаеше коя е победителката докато не дойде самия финал и не обявиха имената, които са на призовите места. За съжаление в България много неща стават под масата, но в случая с Мисис България категорично заявявам, че не беше така. Всички, които се явихме заслужавахме победата и журито избра най-достойната. Считам, че са направили обективен избор. За другите конкурси не мога да коментирам. Не съм участвала в тях и не съм виждала или чувала подобни неща. Аз съм доказателството, че не са ти необходими солидни връзки и пари, за да успееш. Трябва обаче много труд и постоянство!

А сега накъде? Предстои ми големият финал Мисис Европа 2018 в Гибралтар, който ще се провече от 29.09 до 05.10.2018 год. Предполагам, че ще представя страната си максимално добре, надявам се да донеса и корона, но и без нея, за мен пак е огромен успех. Пожелавам на всеки да се бори за мечтите си и да отстоява правото си да бъде щастлив!