Искаш да се движиш повече и да започнеш да спортуваш, за да влезеш във форма. Добре, ама какво? Фитнесът те отегчава, не ти се тича сама в парка, нямаш мотивация за гимнастика вкъщи. Звучи ли ти познато? Започни със зумба- перфектната колаборация между танци, аеробика и фитнес.

Зумба е една прекрасна възможност да отслабваш под звуците на популярни денс и латино парчета. Заниманията по зумба са групови и се извършват от сертифициран треньор. Можеш да практикуваш зумба за отслабване, раздвижване, за сваляне на напрежението и тревожността или просто за забавление. Всичко, което ти е необходимо за тренировката са удобни обувки и вода, за да не се дехидратираш, предвид обилното потене.

Зумба е аеробна тренировка, в която успешно взаимодействат елементи на танци, фитнес и аеробика. Натоварват се всички групи мускули, като основната тежест пада върху коремните, бедрените и мускулите на ръцете. Често пъти се редуват ускорено и забавено темпо, за да могат да засилят термогенезата и да ускорят изгарянето на мазнините. Зумба може да се практикува от всички възрастови групи: има специално адаптирани програми както за малки деца, така и за хора над 55 години.

Зумбата е енергия, страст и начин да заредим батериите, особено в студените и мрачни дни, когато сякаш нищо не се случва.Не губи време–започни от днес!