Може би всички вече сме чували за Kangoo Jumps - разновидност на аеробиката, която се практикува със специални обувки. Обувките са дело на д-р Грегори Летхамп и са били създадени през 80-те години на XX век, с цел рехабилитация и облекчаване на напрежението в долните крайници. В последствие находчиви предприемачи създават масовото явление Kangoo Jumps и привличат милиони последователи в целия свят. Практикуването на този спорт освен, че ще ни избави от излишните килограми, обещава и да подобри стойката ни, изправи гръбначния стълб и да подпомогне координацията.

Kangoo Jumps се практикува в зала или на открито, под ръководството на сертифицирани инструктори. Те разработват специални хореографии и упражнения, с които да натоварим равномерно всички мускулни групи, под звуците на любими денс или латино парчета. Kangooo Jumps е интензивна кардио тренировка, която стимулира термогенезата. За разлика от други скучни аеробни упражнения като бягане и използването на крос тренажор, заниманията по Kangoo Jumps са забавни и мотивиращи екипни преживявания. Когато виждаш цялата група да се движи в такъв завладяваш синхрон, трудно ще се откажеш, макар и да усещаш, че нямаш сили.

За да практикуваш Kangoo Jumps е необходимо да се снабдиш със специалните обувки. Цените на подобни обувки започват от 100 лв. и достигат до 700 лв. за чифт, в зависимост от марката и допълнителните екстри. Към обувките трябва да се закупи и „лайнер“ – подобно на голям чорап-чудо, без което не е препоръчително да използваш обувките. Ако даваш 400 лв. за чифт, по-добре си купи и чанта за съхранение на обувките. Ако не ти се инвестира такава огромна сума за обувки, можеш да ползваш такива под наем. Повечето клубове по този спорт, предлагат този вариант, след предварително запазване за определената дата и час. Цената е между 2 и 4 лв. за посещение. След всяка употреба, обувките се проветряват и дезинфекцират за следващия клиент.

Ние от slaba.bg сме големи фенове на Kangоo Jumps. Потиш се обилно, не усещаш умора, а накрая си по-слаба, тонизирана и преливаща от енергия.