Необходими продукти за 1 порция:
- Телешко бон филе – 200 гр.
- Просо – 150 гр.
- Печурки - 70 гр.
- Червен лук – 50 гр.
- Магданоз
- Зехнин
- Сол
- Пипер
Начин на приготвяне:
Просото се сварява в подсолена вода за 20 мин. Отцежда се и се оставя на страна. Телешкото бон филе се осолява и запича на скара до желаната степен, след което го оставяме да „почине” за 10 мин. В тиган със зехтин запържваме червеният лук до карамелизиране, прибавяме гъбите и пържим до готовност. Овкусяваме със сол, пипер и ако имаме можем да добавим и малко бяло вино. Прибавяме просото, докато поеме цялата течност, поресваме със предварително нарязаният на ситно магданоз. Поставяме в чиния за сервиране. Взимаме телешкото бон филе и го нарязваме на ситни късчета, поставяме го върху просото и сервираме.