Необходими продукти за 1 порция:
- Пилешко филе – 200 гр.
- Гулия - 200 гр.
- Чесън – 1 скилидка
- Масло – 20 гр.
- Зехтин – 20 гр.
- Сол – на вкус
- Пипер – на вкус
- Копър – на вкус
Начин на приготвяне:
Пилешкото филе го печем на скара до златисто – кафяв цвят. Сваряваме гулията и я запържваме в зехтина. Прибавяме маслото и чесъна малко преди да то махнем от котлона. Преди сервиране поръсваме с копър и добавяме сол и пипер на вкус.
Грудките на земната ябълка леко наподобяват за картофи, въпреки че с редицата си малки израстъци се оприличават повече на корени от джинджифил. Те са много хранителни и не е необходимо да се белят преди консумация. Обаче хубавото им измиване с чиста вода е задължително, тъй като грудките имат много неравна структура, която позволява задържането на пръст и пясък. На вкус наподобява на круши или артишок.