Необходими продукти за 1 порция:

-          Пилешко филе – 200 гр.

-          Гулия  - 200 гр.

-          Чесън – 1 скилидка

-          Масло – 20 гр.

-          Зехтин – 20 гр.

-          Сол – на вкус

-          Пипер – на вкус

-          Копър – на вкус

 

 

Начин на приготвяне:

Пилешкото филе го печем на скара до златисто – кафяв цвят. Сваряваме гулията и я запържваме в зехтина. Прибавяме маслото и чесъна малко преди да то махнем от котлона. Преди сервиране поръсваме с копър и добавяме сол и пипер на вкус.

Грудките на земната ябълка леко наподобяват за картофи, въпреки че с редицата си малки израстъци се оприличават повече на корени от джинджифил. Те са много хранителни и не е необходимо да се белят преди консумация. Обаче хубавото им измиване с чиста вода е задължително, тъй като грудките имат много неравна структура, която позволява задържането на пръст и пясък. На вкус наподобява на круши или артишок.