Сурови семена, масло от семена или екстракт от семена на черен кимион традиционно са използвани в продължение на хиляди години самостоятелно или в комбинация с други съставки при различни заболявания като: затлъстяване,инсулинова резистентност, високо кръвно налягане, инфекции и алергични реакции. На база тази традиционна употреба, в много страни по света са стартирани научни изследвания за доказателство на полезните му свойства. Основната и най-изследвана активна съставка в черния кимион е тимохинон. Това вещество е полезно при редица възпалителни състояния, защитава черния дроб, а също така е и силен антиоксидант.

 

Екстрактът от черен кимион е богат на редица минерали и микроелементи: мед, фосфор, цинк, желязо и провитамин А. Ненаситените мастни киселини съставляват 30% от семената, което го прави мощно природно средство в борбата срещу атеросклеротичните плаки и LDL /лошия/ холестерол. Черният кимион значително потиска апетита и редуцира двойно дневния хранителен прием. Той подпомага усвояването на глюкозата и така подпомага намаляването на кръвната захар, без да причинява хипогликемия.

В дневна доза от 200 mg, екстракт от черен кимион присъства във вълшебния продукт за отслабване на Петя Раева – New Green Line.

“Когато преди 8 години стартирах моята трансформация, започнах да чета много научна литература, за да мога да подбера най-добрите природни съставки, които да ми подпомогнат отслабването и да имат и други здравословни ползи. С изненада установих, че тази малко позната за нас подправка има такова огромно влияние върху здравето на целия организъм. Настоявах във формулата на продукта ми за отслабване New Green Line, черният кимион да присъства и то с висока доза, за да бъде максимално ефективен.” – признава Петя Раева, ексдепутатката, която успя да отслабне с внушителните 36 килограма и вече 8 години поддържа постигнатото.