Смятате, че килограмите и формата на тялото ви нямат нищо общо с датата ви на раждане? Астролозите не мислят така! Ето къде трупа излишните мазнини всяка една от зодиите:

 

Овен

За щастие Овенът е горещ, огнен и с добър метаболизъм астрологичен знак, което означава, че обикновено хората, родни под знака на Овен, са в състояние да изгарят калории с много по-бързи темпове, отколкото други зодиакални знаци. Но също така Овните са почитатели и на богатите трапези и веселието, ето защо  въпреки, че имат прекрасна обмяна на веществата, страстта им към храната и напитките може да доведе до проблеми с теглото. Мъжете Овни са предразположени към т.нар. „бирени коремчета“, а жените Овни за радост първо трупат мазнини в гърдите. Направо са си за завиждане!

 

Телец

Телците се славят като най-големите чревоугодници сред всичките 12 зодиакални знака. Те също така обичат да мързелуват и тези техни черти, за съжалене често ги водят към затлъстяване и наднормено тегло. Ако не внимават мъжете Телци бързо ще натрупат мазнини в гърдите, като те да могат да придобият дори женски вид. Жените са склонни към т.нар „ябълковиден тип“ тяло с широк торс и рамене, и по-тънък ханш и крака. За радост родените под знака на Телец доста бързо влизат във форма при редовни тренировки. Те лесно трупат мускулна маса и без много усилия оформят раменете, гърдите и гърба си.

 

Близнаци

Близнаците са въздушен знак и като такъв са предразположени да наддават на тегло толкова лесно, колкото и водните зодии. Те обаче също като Овните имат бърз метаболизъм и са склонни да горят калории без много усилия. Но ако не внимават с висококалорийните храни, могат да достигат до покачване на килограми, особено когато с годините метаболизмът им се забави. Жената Близнак има едни от най-добрите пропорции сред всички зодиакални знаци. Ето защо дори и да напълнее, обикновено мазнините се разпределят балансирано из цялото тяло. При мъжете Близнаци цялото допълнително тегло се отлага в центъра на тялото. Внимавайте, защото коремните мазнини са едни от най-опасните за здравето и предразполагат към сърдечно-съдови заболявания и диабет тип II.

 

Рак

Ракът е воден знак и като такъв е предразположен към лесно напълняване, затова всиички от тази зодия трябва да се се постараят да имат добра физическа активност и здравословни хранителни навици. Проблем за представителите на тази зодия често е задържането на вода в организма и емоционалното хранене. Подобно на управляващият им знак рак, който е с кръгло тяло, твърда обвивка и мека вътрешност, така и представителите на знака са с кръгли тела (трупат мазнини в корема и бедрата), притежават „твърда“ външност, но са меки отвътре. Ето защо затова всички, родени под този знак трябва много да внимават с емоциите си и да ги управляват правилно. Мъжете Раци лесно образуват двойна брадичка, а при жените почти всичко се лепи около талията.

 

Лъв

Лъвовете имат едни от най-красивите стегнати и мускулести тела. Те по-трудно напълняват спрямо другите зодии, но въпреки това, ако не полагат усилия да поддържат тялото си, мускулите им лесно могат да се превърнат в мазнини, особено в по-напреднала възраст. При покачване на теглото жените Лъвове трупат манзини под линията на талията, а мъжете в горната част на тялото. Тъй като представителите на тази зодия са родени лидери и кипят от енергия, те лесно могат да се мотивират и да поддържат желаната форма.

 

Дева

Девите обикновено са много стройни и пъргави. Именно тази пъргавина ги прави по-малко предразположени към наддаване на тегло, отколкото другите зодии. Освен това девите се славят също с интелект и самокритичност, затова ако харесват идеята да са слаби, елегантни и привлекателни, те ще направят всичко възможно да постигнат това и да се чувстват комфортно. Единственият недостатък на някои предтавители на зодията е това, че имат по-дебели пръсти.