1 хляб – 500 гр.

Необходими продукти:

-          Пълнозърнесто брашно – 200 гр.

-          Бяло брашно – 120 гр.

-          Зехтин – 20 гр.

-          Сол – 10 гр.

-          Захар - 10 гр.

-          Суха мая – 10 гр.

-          Вода – 180 мл.

-          Маслини – 100 гр.

 

Начин на приготвяне:

В купа се смесват всички сухи продукти. Прави се кладенче и в него се наливат водата и зехтина. Замесва се средно меко тесто, втасва около един час, докато удвои размера си. Втасалото тесто се разделя на 5 еднакви хлебчета. Поставят се върху хартия за печене в тавата и се оставят да втасят повторно, след което печем на 180 градуса около 20 мин.