Неостаряващата звезда на руската сцена Алла Пугачова и до ден днешен поддържа форма с една несложна диета, която обаче е много ефикасна. Всичко, което е неоходимо за нея, са кисело мляко, краставици, пресен копър и по желание зеленолистни зеленчуци. Диетата се спазва от 5 до 7 дни, като е препоръчително, както при всеки друг режим, да се пият поне по 1,5 л. минерална вода или билков чай.

Алла споделя, че с този начин на хранене успява още след 2-рия ден да се раздели с цели 2 килограма. В България диетата лесно може да се модифицира във вкусен таратор. 

 

Дневно меню

Сутрин, обед и вечер: салата от краставици с кисело мляко-количество толкова, че да се засити глада.

Ежедневната порция храна трябва да бъде разделена на 3 части и да се яде през периода:

• от 12.00 до 14.00 ч.
• от 16.00 до 17.00 ч.
• от 19.00 до 20.00 ч.

Добре е всяка сутрин денят да се стартира с чаша топло кафе или чай.

Рецепта за салата от краставици с кисело мляко:

Продукти: 2 краставици, нарязани на колелца, 1 кофичка разбито нискомаслено кисело мляко, 2-3 стръка копър, други пресни зелени зеленчуци по вкус (босилек, кориандър, спанак, магданоз, целина, естрагон).

 

Приготвяне:

В подходяща по размер купа се слага нарязаната краставица и се залива с разбитото кисело мляко. Отгоре се поръсва с нарязания копър. Може да се добавят до един смлян орех или малко слънчогледови семки, както и пресен босилек, магданоз или ситно нарязан киселец или спанак.