Бившият депутат Петя Раева отслабна с 36 килограма преди цели 8 години и до ден днешен тя успява да задържи постигнатото тегло. Ето каква е нейната тайна...

Почти всички храни съдържат известно количество белтъчини и въглехидрати, но за определянето им към коя група спадат, е важно кое е по-голямо количество. Например агнешкото месо съдъжра около 20 гр. белтъчини и никакви въглехидрати и безусловно спада към храните, богати на белтъчини. Черният хляб съдържа около 40 гр. въглехидрати и само 8 гр. белтъчини, затова спада към групата на храните, богати на въглехидрати. Има и трета група храни, която може да се определи като „съвместими храни“ – това са зеленчуците, които могат да се комбинират както с въглехидрати, така и с белтъчини.

 

Основното в този принцип е, че храните, богати на белтъчини, не се преработват добре от храносмилателния тракт, ако се смесят с храни, богати на въглехидрати, както и обратното. Главната причина е, че условие за правилното преработване на белтъчините е наличие  на киселинна стомашна среда. Храносмилането се извършва в три основни части на тялото-в устата, в стомаха и в тънкото черво. Процесът започва, когато хапнем нещо. Първо дъвчем, а някои от нас направо гълтат... Слюнката е алкална и съдържа ензим, който разгражда въглехидратите и тяхната преработка започва още в устата, докато храните, богати на белтъчини, само се стриват на по-дребни частици от зъбите.

♦ Любопитен факт е, че през целия си живот човек произвежда около 10 000 литра слюнка.

Повечето стомашни сокове са неутрални до силно киселинни и ако консумираме само храна, богата на въглехидрати, няма никакъв проблем. Какво става обаче, ако я смесим с храна, богата на белтъчини, например пиле с картофи? Преработката на картофите започва още в устата от алкалната слюнка, докато с дъвченето, пилето само се смила на по-дребни късчета. Когато тази смес попадне в стомаха, киселинните сокове се активизират и започват да преработват само пилето, а преработката на картофите се прекратява.

Това е така, защото стомашните сокове, необходими за смилането на белтъчините, са толкова киселинни, че спират работата на преработващите въглехидратите ензими, започнали преработката в устата. Ако ядем пица със сирене, шунка и кашкавал, стомашните сокове ще сложат край на преработването на тестото от пицата. Преработката на въглехидратите се подновява, щом съдържанието на стомаха премине в следващия участък от стомашно-чревния тракт – тънкото черво. То е дълго около 6 метра и започва от долната част на стомаха – храната, богата на въглехидрати, ще се преработва точно там.

♦ Дъвченето на дъвка е много вреден навик, защото предизвиква отделяне на стомашен сок и чувство за глад.

Като цяло храносмилателната функция е невероятно сложна и ние я затрудняваме безкрайно, смесвайки различни храни (богати на въглехидрати и богати на белтъчини) и десерти и плодове за капак, които улесняват ферментацията. Ето защо, ако желанието ни е да редуцираме теглото си, задължително трябва да подбираме какво ядем. Ако искаме да ускорим процеса на отслабване и да помогнем да организма да засили метаболизма, идеално решение е да се обърнем към природата. Доказани първенци в топенето на мазнини и ускоряване обмяната на веществата са Зеленото кафе, Малиновите кетони, Лютата чушка Кайен и Горчивият портокал. Апетитът може ефикасно да се намали с помощта на Гарциния камбоджа, Худия и Черен кимион. Силни антиоксиданти са: Зеленият чай, Артишокът. Предсатвяте ли си колко мощни могат да бъдат тези природни дарове, ако се приемат едновременно? А знаете ли, че ако към тях се добавят:

- Африканското манго, което предизвиква по-бързо и лесно засищане след хранене,  понижава нивата на общия и лошия холестерол и триглицеридите и подобрява и инсулиновата чувствителност на клетките

- Хром, който регулира чувствително нивата на кръвната захар, подобрява глюкозния толеранс и изгарянето на глюкозата в клетките

- 5-хидрокситриптофан, чийто прием води до непреднамерена загуба на тегло, поради нормализиране на съня, стреса, негативните емоции и емоционалното преяждане свързано с тях...

 

…Се получава най-добрият продукт за здравословно отслабване NEW GREEN LINE!

NEW GREEN LINE под формата на саше действа във всички направления като:

→ Съдейства за намаляване на апетита

→ Спомага за бързо засищане

→ Допринася за ускоряване на метаболизма

→ Спомага за по-бързото изгаряне на мазнините

→ Ускорява физиологичния ритъм на червата

→ Благоприятства освобождаването на организма от натрупаните излишни течности

→ Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес

→ Допринася за нормализиране концентрацията на глюкоза в кръвта след хранене

→ Зарежда организма с енергия

→ Благоприятства поддържане на нормално телесно тегло

NEW GREEN LINE саше може да поръчате лесно тук!

 

Споделете:
Коментари
Facebook коментари